Denna nyhet är mer än 3 år gammal

13 oktober, 2017

Vi tar kampen för vår vårdcentral

För oss Kävlingemoderater är våra invånares trygghet ett av de viktigaste områdena vi jobbar för. Trygghet i skola, i äldreomsorg, när du är ute och rör dig i vår kommun, när du har kontakt med kommunen men också en trygghet i vården – att du ska få rätt vård i rätt tid.

I våras signalerade Jessica Ekelund, distriktsköterska på Kävlinge vårdcentral, om bristande resurser, personalflykt, arbetsmiljö och vad detta gav och skulle ge för effekt för invånarna i Kävlinge kommun. Löftet från primärvårdsledning och region var då att detta hade högsta prioritet och man såg på olika lösningar. Resultatet? Inget. Äldremottagningen är stängd, akuttider tar slut, vi saknar läkare och fler uppsägningar sker. Vårdcentralen kan inte hålla vårdgarantin och samtidigt ställs fler och fler krav och mer läggs över på primärvården. Därför har vi träffat Jessica och många av er invånare. Vi har samtalat och lyssnat och lagt till våra egna erfarenheter.

Vi i Kävlingemoderaterna är inte bara bekymrade utan upprörda – det vi upplever och hör är oacceptabelt. Låt oss vara tydliga – vi har stor beundran för Jessica och alla anställda på vårdcentralen som dagligen gör allt och lite till för att våra invånare ska få den vård de behöver. Problemet ligger inte där. Det ligger hos den politiska ledningen i regionen och deras oförmåga att prioritera om och prioritera rätt. Att öka kravställningen samtidigt som de totala resurserna brister är en omöjlig ekvation. Det röd-gröna styret har inte kontroll, de har inte lyssnat, de har inte förstått!

Trygghet, kvalitet och valfrihet är grunden – om inte regionen kan leverera så slår det på våra invånare, och på kommunen. Vi, Kävlingemoderater, kan inte vara tysta, vi kommer inte att vara tysta.

Jessica bad politikerna reagera och agera. Vi hör, vi reagerar, vi agerar. Vi lovar dig Jessica, dina kolleger och alla våra invånare att ta kampen för en trygg, säker och tillgänglig vårdcentral för alla. Nej, vi äger inte frågan, för då hade det varit löst! Men vi lovar att driva den. Kävlingemoderaterna kommer inte att ge upp. Jessica har valt att lämna vårdcentralen för andra utmaningar – det beklagar vi. Men vi kommer fortsätta det hon startat. Vi kommer att göra det vi kan för att påverka det rödgröna styret i regionen så att våra invånare får den vård de har rätt tid, kan känna den trygghet som de har rätt till. Vi kommer att aktivt arbeta för att fler alternativ kommer till kommunen och vi kommer att jobba ända in i kaklet för att byta ut det röd-gröna styret till ett alliansstyre som prioriterar invånarnas behov av bättre tillgänglighet och större trygghet.


Johan Ericsson
Ordf Kävlingemoderaterna

Annsofie Thuresson
Vice ordf Kävlingemoderaterna

Jessica Ekelund
Distriktssköterska Kävlinge

Ta ställning och dela artikeln