Denna nyhet är mer än 3 år gammal

21 september, 2017

Med fokus på service

I en attraktiv och växande kommun som Kävlinge krävs en kommunal service med stor valfrihet, kvalitet och trygghet.

I våra samtal med Löddeborna uttrycker de ett stort behov av nya bostäder. För att kunna flytta till mindre, för att kunna flytta till första bostaden likaväl som att kunna flytta till sista bostaden.

Byggnationen vid Tolvåkersskolan har blivit mycket efterfrågad men det räcker inte. Tyvärr finns det inga beslutade planer klara för framtiden. Det har funnits många förslag, men inget har fått majoritet för att genomföra. Vi i moderaterna har varit positiva till de flesta förslagen. För att även de västra delarna och Löddeköpinge ska växa är det nödvändigt att utnyttja jordbruksmark.

Det ska göras med stor försiktighet och eftertanke. Det har också funnits förslag om förtätningar men inte heller dessa har gått att genomföra. Våra äldre kommer att få flytta från orten för man hittar inte den bostad man efterfrågar. Ungdomarna kan inte flytta till ett eget boende på hemorten och familjer som vill flytta till Löddeköpinge kommer inte att hitta lämpliga objekt

Slutar utvecklingen i Löddeköpinge kommer det att på verka både kommunal ock kommersiell service.

Endast med fler invånare kan servicen utvecklas. Möjligheten till förbättrad kollektivtrafik ökar exempelvis också. I många av våra mindre orter; Dösjebro, Lilla Harrie, Barsebäcks by finns det önskemål om jourbutiker. Kommersiella aktörer, som butiksinnehavare, kan inte driva sin verksamhet om de inte får ekonomi i den. Med fler invånare ökar möjligheten att få ekonomi i en liten butik.

De flesta är nog överens om resonemanget i teorin. I praktiken blir det lite svårare. Att se positivt på fler bostäder är inte svårt, men inte just utanför det egna huset. Eller inte just där vi har ”vår” park. Eller inte just där vi brukar marken. Eller inte just där jag har min utsikt.

Just i Löddeköpinge behöver vi fler särskilda boende. Vi behöver fler lägenheter. Vi behöver också en förbättra kollektivtrafik, satsningar på föreningar och bättre lokaler. Allt detta går hand i hand. Om vi bygger, får vi fler invånare, detta ger större skatteintäkter som ger ett större underlag till en utökad kommunal service. Det blir då paradoxalt fel när C säger nej till privata initiativ för att bygga särskilt boende. När S säger nej till att bygga i folkets park (och därmed förvägra Swing-it nya, fina, adekvata lokaler). Detta är bara några exempel.

Service bygger på underlag, underlag bygger på att vi har en växande befolkning. Växande befolkning blir det vid byggnation. En väl avvägd, vacker och samhällsutvecklande byggnation. Alla politiska partier i kommunen ser behoven, men bara vi moderater har konkreta lösningar och viljan att genomföra dem.

 

                                                 

Pia Almström                           Johan Ericsson                             Thomas Lövskog
KSO                                             Ordf. tekniska nämnden                Ordf. miljö&byggnadsnämnden

 

Ta ställning och dela artikeln