Denna nyhet är mer än 3 år gammal

17 september, 2017

Hela kommunen behöver växa!

Vår vision är att Kävlinge kommun ska vara den bästa kommunen man kan leva, bo och verka i – i alla delar av livet.

Framtidstro är en grundläggande inställning för att det ska ske någon utveckling. Vi Kävlingemoderater tror på Kävlinge kommun och ser stor potential för kommunen att utvecklas.

Redan idag har vi många verksamheter och områden inom kommunen där vi befinner oss bland de allra bästa i landet. För att vi ska kunna fortsätta vara med där och hamna där på ytterligare områden krävs att kommunen blir större, att befolkningen ökar.

En ökad befolkning i sig är inte ett självändamål men en förutsättning för att kunna förbättra den kommunala servicen. Utan en positiv befolkningsutveckling kommer vi inte att kunna bibehålla den nivå vi har idag.

Nya kommuninvånare innebär mer skatteintäkter. Ja, nya kommuninvånare innebär naturligtvis också utgifter men nettot är positivt för kommunen. För varje ny genomsnittsinvånare blir det pengar ”över” – pengar som kan användas för att förbättra den kommunala servicen för alla, gamla som nya kommuninvånare, unga som äldre.

En förutsättning är att det byggs nya bostäder; fler villor, radhus, hyresrätter och bostadsrätter. Nya invånare måste ha någonstans att bo.

Detta är alla politiska partier i kommunen överens om. När det kommer till praktik och var man ska bygga är samsynen inte lika stor. Centern och Miljöpartiet säger blankt nej till att bygga på jordbruksmark. Socialdemokraterna säger nej till bostäder på gamla kärnkraftsområdet för att det kommer att vara för dyrt för deras väljare att bo där. Miljöpartiet säger nej till att bygga på en industritomt i Lilla Harrie för att det inte finns kollektivtrafik. Socialdemokraterna säger nej till att bygga i gamla folkets park i Lödde för att de vill bevara Folkets hus. Så håller det på och resultatet är att det i praktiken inte finns någon plats att bygga på i de västra delarna.

Trots att socialdemokraterna gärna låter påskina att de är positiva till att det byggs säger de allt som oftast nej i Miljö och Byggnadsnämnden till enskilda personer önskemål om att bygga på sin mark. Kävlingemoderaterna ser till din frihet. Vill du bygga på din mark ska du få göra det.

Om vi inte bygger i de västra delarna kommer vi inte att kunna få till nya skolor, nya äldreboende eller för den delen få ett befolkningsunderlag tillräckligt för simhall även i de västra delarna.

Med de utbyggnadsplaner som finns idag kommer de östra delarna att öka tio gånger mer än de västra. Fortsätter detta kommer Löddeköpinge att bli en förort till Kävlinge. Så vill inte vi Moderater ha det.

Vi vänder inte kappan efter vinden eller låter ideologiska skygglappar stoppa utvecklingen. Hela kommunen ska växa och du ska vara säker i att du har din frihet att skapa det du vill på din egen mark. Vare sig det är ett äldreboende på Lödde Öster, en eko-villa i Hofterup eller hyresrätter i Lödde centrum.

 

                                                 

Pia Almström                                                     Johan Ericsson
KSO                                                                     Ordf. Tekniska nämnden

                                                  

Thomas Lövskog                                                 Annsofie Thuresson
Ordf Miljö&Byggnadsnämnden                             Ordf. Socialnämnden

Ta ställning och dela artikeln