Denna nyhet är mer än 3 år gammal

10 juni, 2017

Vi moderater är frihetens parti!

Vår målsättning är att människor själva skall ha makt över sina egna liv och fatta så många egna beslut över sina liv som bara är möjligt. Kommun, region och stat skall så lite som möjligt blanda sig i människors liv. Vi tror på människor. Vi tror att människor själva vet bäst hur de kan leva sina liv! Vi tror på människors egna förmåga att forma sina liv.

Vi vill att människor själva skall besluta över sin ekonomi i så stor grad det bara är möjligt. Stat och kommun bör inte gemensamt bekosta det människor själva kan styra över och betala. För ett frihetligt parti är alltså låg skatt ett självändamål. Och den skatt som trots allt tas från människor, skall användas mycket omsorgsfullt. Varje gång vi politiker beslutar om olika saker, skall vi komma ihåg att det faktiskt är andras pengar vi hanterar! Som Gustav Möller –  i och för sig en gammal socialdemokratisk politiker – en gång sa: ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket!”

Därför kommer det inte att bli några spektakulära satsningar i vår budget. En del grannkommuner gör nu stora satsningar samtidigt som man lägger sparbeting. Det är ingenting för oss. Vi fortsätter investeringar i nya skolor och förskolor. Vi ser också till att Lommabanan kommer att bli en stor tillgång med direkttrafik till Malmö från Kävlinge och Furulund. Med god ordning i ekonomin och låg skatt gör vi Kävlinge kommun till en attraktiv boendekommun med bra kvalitet i verksamheterna.

Pia Almström
Kommunstyrelsens ordförande

Ta ställning och dela artikeln