Denna nyhet är mer än 3 år gammal

23 april, 2017

Kävlingemoderaterna satte avtryck på förbundsstämman

Den 22 april höll Skåneförbundet sin förbundsstämma. Kävlingemoderaternas ombud var Kjell-Arne Ohlsson (styrelseledamot), Johan Ericsson (ordförande) samt Annsofie Thuresson (vice ordförande). Boriana Åberg, vår riksdagskvinna, var med som engagerad observatör. Kävlinge MUF visade också framfötterna som ombud för MUF Skåne.

Det viktigaste var innehållet i skåneprogrammet – ett program som sätter moderaternas inriktning till valet 2018. Områdena som debatterades var Skola och undervisning, samhällsbyggnad, Integration och arbete, ett grönare och starkare Skåne, ett tryggare Skåne, äldrepolitik, ett friskare Skåne och kultur i Skåne. Till detta låg också ett antal motioner att behandla.

Debatten var livlig och intensiv. Stora delar togs med jämkningar. Från Kävlingemoderaterna var Boriana Åberg uppe och debatterade för ”ett tryggande Skåne” med tydliggörande om bland annat kommunpoliser. Just delen om ett tryggare Skåne återremitterades dock till förbundsstyrelsen. Detta för att göra både redaktionella förändringar och förtydligande. Ett tryggare Skåne kommer därför att behandlas på ett senare förbundsråd.

Annsofie Thuresson, vice ordförande Kävlingemoderaterna, var föredragande för äldrepolitiksdelen. Annsofie tydliggjorde att det viktigaste är kvalitet och att vi inte ska prata om att införa ett vinsttak utan vi ska prata om att införa ett kvalitetsgolv i våra verksamheter. Något Kävlinge, som Sveriges kvalitetskommun, ställer sig fullt bakom.

När det kom till motionerna så tog Johan Ericsson, ordförande Kävlingemoderaterna, ordet och tog tydlig ställning i att en målsättning för bredbandsutbyggnad måste vara 100 %, något som bifölls av stämman. Johan yrkade också bifall till motion 2, som behandlade en grundlagsstadgad begränsning av marginalskatten. Något som förbundsstyrelsen avslagit i sitt beslut men efter välformulerad debatt av bland annat Johan och Boriana Åberg bifölls av stämman.

Förbundsstämman förrättade också ett antal val. Pia Almström valdes till ombud till arbetsstämman, Annsofie Thuresson valdes till vice ordförande i moderata kvinnor i Skåne och ersättare till arbetsstämman och Johan Ericsson valdes till ledamot i valberedningen för förbundsstyrelsen.

Så resultatet? Ett Skåneprogram är tagit, en del redaktionella ändringar ska göras, men inriktningen är klar. Vi har fått vägen utstakad och nu tar vi nästa steg till att måla Skåne blått och vinna valet 2018.

Johan Ericsson – ordförande Kävlingemoderaterna
Annsofie Thuressonvice ordförande Kävlingemoderaterna
Kjell-Arne Ohlsson ledamot Kävlingemoderaterna
Boriana Åberg – ledamot Kävlingemoderaterna – riksdagsledamot

Ta ställning och dela artikeln