Denna nyhet är mer än 3 år gammal

8 december, 2016

Håll Sverige Rent

Som ordförande för Tekniska nämnden i Kävlinge blir jag glad och stolt över att kommunen lyckats hamna på en andra plats i Håll Sverige Rent ranking. Det visar att vårt projekt Rent, Snyggt och Tryggt har gett resultat. Rankingen tar inte bara hänsyn till de praktiska saker kommunen gör för att hålla kommunen ren utan även hur vi involverar verksamheter, föreningar och kommuninvånare i arbetet.
Kommuninvånarnas medvetenhet är det allra viktigaste för att hålla kommunen ren. Om skräp slängs i papperskorgar istället för på gator och torg kommer vi att ha både mer tid och pengar över till att göra kommunen renare, snyggare och tryggare.
Tar man det sedan ett steg till som kommuninvånare, och engagerar sig i arbetet, tex att vara med på skräpplockardagar, blir resultat ännu bättre. Ett riktigt gott resultat förutsätter att vi hjälps åt och gör det tillsammans – kommunen som organisation, företag, föreningar och enskilda kommuninvånare.
Det finns fler områden än renhållningen där vi tillsammans kan bygga ett ännu bättre samhälle genom att fler hjälper till. I stort som smått, var och en efter sina förutsättningar.
Vill man att Kävlinge kommun ska bli ännu bättre så måste man också ställa sig frågan  – vad kan jag bidra med för att platsen jag bor på ska bli bättre.
Så tack till alla er som hjälpt till att göra kommunen renare och placera kommunen på en andra plats i Håll Sverige Rent rankingen.

Johan Ericsson
Johan Ericsson

Ta ställning och dela artikeln