Denna nyhet är mer än 3 år gammal

9 augusti, 2016

Politikutveckling i pågår!

Som politiskt parti får man aldrig stå stilla – vare sig det är riksdag, region eller i kommunpolitiken. Moderaterna i Kävlinge håller just nu för fullt på med politikutveckling. Vi har ett kommunpolitiskt program som du hittar här. Programmet beskriver hur vår politik i Kävlinge kommun. Men de utmaningar vi hade för 4 år sedan när vi arbetade fram nuvarande program är inte detsamma vi har idag och därför uppdaterar och utvecklar vi nu vår politik i Kävlinge.

Så hur gör vi? Startpunkten var ett politiskt forum i april, en dag då alla medlemmar är välkomna. Vi startade med att gå igenom nuvarande program. Efter detta tog vi nästa steg och i samtalsgrupper kring olika ämne diskuterade och tog fram massor med idéer vad vi vill se Kävlinge kommun 2025. Utifrån dessa diskussioner bildade vi fem arbetsgrupper som arbetar inom olika område. Alla medlemmar är välkomna att vara med om man vill i en eller så många grupper man vill. Arbetsgrupperna träffas nu från juni fram till september och diskuterar vidare utifrån det som togs fram på politiskt forum.

forum april 16 2 forum april 16
I september sammanfattar vi arbetsgruppernas arbete då föreningens styrelse samt ledamöterna i kommunstyrelsen träffas. Ett utkast görs och den 12 november bjuds alla medlemmar in igen för att få en genomgång av utkastet. Denna dag ska vi diskutera, prioritera, ta bort och lägga till. Vad hör hemma i programmet och vad är egentligen något som mer hör hemma i ett valprogram?
När det politiska forumet är klart kvarstår arbetet med att sammanställa allt i ett uppdaterat kommunpolitiskt program som sedan tas upp på årsmötet 2017 och förhoppningsvis beslutas om.

Thomas, Sofia

Har du tankar kring hur kommunen ska utvecklas? Du är välkommen att ge dina tankar till vårt program. Hur du gör det – se vår hemsida.

Har du moderata värderingar? Välkommen som medlem, det är enkelt – swisha 100 kr till 1233360070 och skriv ditt namn och personnummer – klart! Lägg gärna ett mail till oss på kavlinge@moderat.se så kontaktar vår medlemsansvarige dig.

Men, varför arbetar vi på detta sätt? Jo, politikutveckling är centralt – det är så vi för vår politik och kommunen framåt. Genom att ha en vision för kommunen är vi också väl förberedda för valrörelsen 2018 och det valprogram som ni då kommer att se. Moderaterna i Kävlinge är kommunens största parti och det är vi som leder och driver utvecklingen och förbättringen i hela kommunen – och det tänker vi fortsätta göra.

Johan Ericsson
Johan Ericsson

ordförande, Moderaterna i Kävlinge

Annsofie
Annsofie Thuresson

vice ordförande, Moderaterna i Kävlinge

Ta ställning och dela artikeln