Denna nyhet är mer än 3 år gammal

25 maj, 2016

En solid budget i en föränderlig tid

Den 25 maj togs Kävlinge kommuns budget för 2017 i kommunstyrelsen. En budget som präglas av en stabil försiktighet i en föränderlig tid med en oförändrad skattesats.

Det viktigaste i arbetet med budgeten är att alla våra nämnder får kompensation för prisökningar, löneökningar och befolkningsökningar, något som många kommuner inte klarar av att ge – men som vi, tack vare en stabil ledning, kan ge.

Vi ser också stora investeringar i skolor, förskolor, idrottsplatser, grönområde, gator, torg och äldreomsorg. Något som är viktigt för att vidhålla samma höga kvalitet som gjorde oss till Sveriges kvalitetskommun.

Jag är glad över det goda samarbetet vi har haft i kvintetten under hela våren när vi diskuterat och arbetat fram budgeten. Alla partier har sett dig som invånare först och har tillsammans arbetat för att du och din familj fortsatt ska ha en bra kommunal service, trygg omsorg och framgångsrika skolor. Vårt samarbete har präglats av respekt, tydlighet och en ärlig dialog, något som har gynnat alla i kommunen.

På kommunstyrelsen låg endast kvintettens förslag. Både socialdemokraterna och sverigedemokraterna valde att avstå. Den 7 juni sker slutdebatten kring budgeten i fullmäktige – och då lär vi ha ytterligare två förslag på bordet, ett med en garanterad skatteökning. Det är naturligtvis deras rätt, men båda partierna har aktivt sökt samarbete under mandatperioden, och en grund till samarbete är att veta vad man ska samarbeta om. Att få ett förslag på bordet när det är fullmäktige är för sent – men det vet de också om.

Kvintetten pratar inte om att samarbeta, vi gör det – för din skull och för Kävlinge kommun skull.

Pia kommunhus Pia Almström

Ta ställning och dela artikeln