Denna nyhet är mer än 3 år gammal

22 oktober, 2015

Vi gör vad vi kan för såväl flyktingar som hönor

Gårdagens kommunstyrelse inleddes i vanlig ordning med en genomgång av det ekonomiska läget, vi sköter oss väl, vi håller budget och visar på ett stabilt överskott. Ännu en gång blev vi upplysta om att de kommande åren bjuder på ordentliga utmaningar där vi Moderater ser fortsatta effektiviseringar och framförallt mer människor i arbete som en absolut nödvändighet för att trygga stabila finanser.

Gårdagens huvudfråga får sägas vara flyktingkrisen och på vilka sätt det påverka Kävlinge och vilka insatser vi har gjort och kommer att göra. Trelleborg har hamnat i en mycket svår situation med en ohanterlig mängd flyktingar som alla behöver tak över huvudet. Vi har hörsammat deras vädjan om hjälp och en av punkterna var ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn som drivs av vår kommun men finansieras av Trelleborg. SD bjöd på hårdnackat motstånd innan beslutet fattades där vårt förslag vann och boendet öppnar nu på fredag. Även nästa punkt på agendan berörde flyktingfrågan, vi la fram ett förslag om att väsentligt öka antalet platser på vår anläggning för ensamkommande flyktingbarn. Sossarna biföll visserligen vårt förslag men yrkade även på ett i vårt tycke ansvarslöst tillägg. Detta gick ut på att satsa på baracklösningar på utvalda platser i kommunen. Vi väntar i dagarna på nya riktlinjer från regeringen som påverkar våra möjligheter att hantera situationen, vi tyckte det var ansvarslöst att slänga ut baracker utan en underbyggd plan och analys och avslog därför sossarnas tilägg.

Som alltid bjuder politiken på stora och små frågor. Kommunstyrelsen valde att ändra i miljönämndens förslag därför blir det från årsskiftet tillåtet att hålla fem och inte fyra hönor i villaträdgården.
Vi gör vad vi kan i såväl stort som smått!

Ta ställning och dela artikeln