Denna nyhet är mer än 3 år gammal

18 juli, 2014

Verkligheten bland kartfantaster

”Tänk dig ett evenemang stort som Vasaloppet med 15 .000 till 20.000 startande per lopp. Detta evenemang äger rum under en vecka, med ett nytt ”lopp” varje dag under 5 dagar. Loppet flyttar varje år till ett helt nytt ställe i Sverige, och drygt 1500 nya funktionärer måste rekryteras varje år. Lägg därtill att loppet flyttar under själva tävlingsveckan till antingen 3 eller 4 olika arenor, i det här fallet arenor i skogen där det oftast saknas infrastruktur för både el, IT, vatten och andra faciliteter så som t.ex. parkeringar.

Evenemanget bygger också upp en helt ny stad eller stadsdel med plats för mer än 10 000 personer, Sveriges största camping med all infrastruktur och faciliteter så som vatten, sophantering och avlopp. Dessutom erbjuds ett utbud av butiker, marknadsstånd, restauranger, underhållning, service och en egen radiokanal. Evenemanget lockar deltagare från drygt 40-talet länder i alla åldrar mellan 0-95 år, på alla nivåer i nästan 150 klasser. Evenemangets namn är O-Ringen.” – Citat –  Patrik Söderqvist – Marknads och kommunikationschef O-ringen.

ors14

Varför skriver jag om detta – jo av två anledningar. I år arrangeras O-ringen i Skåne.  Det innebär att det i år är lättare än någonsin att åka upp och prova på. Orientering är en fantastisk sport. På samma tävling kan elit och nybörjare tävla. På O-ringen är hela världseliten på plats, inklusive de svenska VM-hjältarna som tog fina medaljer i förra veckans VM i Italien, men även min dotter som är 6 år och får räknas som nybörjare är med och springer ”knatte-knat” och ”inskolningsbana”.

Den andra anledningen? I Kävlinge kommun har vi en fantastisk orienteringsklubb som heter OK Silva. De är en av de 26 arrangörsklubbarna i årets O-ring. Silva har ett brett engagemang med en fin barn och ungdomsverksamhet såväl som för vuxna. Det är dessutom en framgångsrik klubb – OK Silva är en del av Skåneslättens orienteringsklubb (SOL) och de har många duktiga orienterare, framförallt på ungdomssidan.

Så passa på och åk upp och prova på! Det är inte varje dag världens bredaste idrottstävling arrangeras i Skåne. Vi önskar också speciellt OK-Silva framgång i arrangemanget och stort lycka till till alla som tävlar – heja, heja!

Ta ställning och dela artikeln