Denna nyhet är mer än 3 år gammal

2 juni, 2014

Jämställdhet, personalförsörjning och heltid?

Annsofie_på_mlogga

Det är med skräckblandad förtjusning, eller ja, snarare med skräck än förtjusning, som jag tagit del av resultatet av miljöpartiets kongress som skedde i helgen.

Ett tidigare kontroversiellt förslag som förkortning av arbetstid tycks nu vara helt accepterat i partiet och istället för att debattera om konsekvenserna detta leder till så pratar man istället om hur det ska införas.

Ett av de största problemen som vi står inför när det gäller omsorg i kommunerna är personalförsörjning. Våra ungdomar söker sig helt enkelt inte till omsorgsprogrammen längre. Inom kommunerna pågår ett febrilt arbete för att skapa attraktiva arbetsplatser, erbjuda den tjänstgöringsgrad som de som arbetar hos oss vill ha, att minimera delade turer, att skapa karriärvägar och så vidare. Men faktum kvarstår – personalförsörjningen är en utmaning!

Låt oss ta ett enkelt räkne-exempel. På en enhet arbetar 20 personer heltid. Detta blir under en vecka 20x40h= 800 h. Dessa personer skulle då gå ner till 35 h arbetsvecka (och då med minskad lön eller avstående av semester) – vilket leder till att istället för att ha 20 personer så måste vi då ha 800/35=23 personer. I en redan sektor där personal är svår att få – var hittar vi dessa personer?

Lägg märke till att jag i ovan exempel bara sett det ur kommunens synvinkel. Om vi vänder på det och ser från brukarens synvinkel. Ett bra och viktigt mått vi har och som vi ständigt arbetar med att minska är antalet personer som våra brukare kommer i kontakt med. Våra invånare ska ha kontakt med samma personal och så lite personalombyte som möjligt. En kortare arbetsdag och fler personer kommer knappast att minska personalbiytena och ge en mer kvalitativ och mänsklig omsorg – tvärt om.
Ser vi det dessutom ur ett nationalekonomiskt perspektiv räcker det med en konsekvens en minskning av statskassan med 155 miljarder, jag säger det igen, 155 miljarder.

Ur ett jämnställdhetsperspektiv från Sveriges nya ”feminist parti”, – ett epitet som mp-kongressen bestämde, är detta helt förkastlig. Inte bara ska vi jobba mindre utan givetvis till en lägre betalnng – undrar hur deras nya (s)amarbetspartner ser på detta i perspektivet mindre klyftor och rätt till heltid. Ja, vem vet, socialdemokraterna kanske tackar miljöpartiet för det blir ju med ”automatik” många fler som jobbar heltid om man bara ska jobba  35 timmars arbetsvecka. Även om jag betvivlar att socialdemokraterna tycker att politiken ska styra detta och inte fackföreningarna…

Hur ser jag på det? En ökad mångfald av aktörer på marknaden, ge möjlighet för personalen att öppna eget, öka karriärmöjligheterna och därmed lönen. Vårt påbörjade arbete med att arbeta med personalen och därmed kunna erbjuda den arbetstid som de kan och vill arbeta är central. De som vill jobba heltid ska arbeta heltid, och då talar vi om 8 h per dag. Attraktiviteten måste vi arbeta med så fler vill arbeta inom omsorgssektorn och inte bara det, Kävlinge kommun ska vara förstavalet.  Detta ger jämställdhet, en sund och attraktiv arbetsplats och en kvalitativ och mänsklig omsorg.

Den 14 september visar du hur du ser på det!

Ta ställning och dela artikeln