Denna nyhet är mer än 3 år gammal

5 juni, 2014

Avtal med Midroc om Östra centrum klart

Pia-almström-gräver

Nu skapar vi ett nytt kapitel i Kävlinges historia – en helt ny stadsdel.

Vi har nu nått en överenskommelse om exploateringsavtal och detaljplan.

De viktigaste delarna är

Vi bygger en ny förskola med åtta avdelningar på området. Den ska hyras av kommunen.

Det blir ett nytt kombinerat bibliotek/aktivitetshus med samlingslokaler och kommunhus.

KKB och Midroc har skrivit avtal om att KKB ska bygga 100-150 hyresbostäder på området.

Rivningen ska vara klar om senast ett och ett halvt år.
Det har tagit tid, men det är inte så konstigt. Det handlar om en stor detaljplan och många frågor ska lösas. De diskussionerna har fått ta sin tid.
Nu kommer också signaler om en vändande konjunktur och då vill vi att satsningen ska finnas på plats. Det handlar om en gemensam framtidstro på Kävlinge och vi är överens om ambitioner och förväntningar.
Jag vill rikta att stort tack till alla inom den kommunala organisationen som med ett stort engagemang och hårt arbete har bidragit till att vi nu startar ett nytt kapitel i Kävlinges historia.
Inom ett år kommer de gamla byggnaderna att vara rivna och ett nytt Kävlinge växa fram. Vi kommer att få ett levande centrum med närhet till natur, friluftsliv och goda pendlingsmöjligheter.
Stadsdelen kommer att rymma omkring 3000 nya kommuninvånare. Den kommer att ha stadsmässig karaktär med slutna kvarter, gator och gränder samt flera torg och en park. Vi vill skapa en attraktiv stadsdel med unika kvaliteter och en egen identitet. Det kommer också att finnas ett kombinerat bibliotek och aktivitetshus som en del av ett nytt kommunhus.

Ta ställning och dela artikeln